De bouwkundige opnamestaat

Maak een uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring met de app van Valutare


Direct starten


awards
iphone_13_pro_mockups_16 2
4969504

Onze oplossing

Van het schilderwerk tot de staat van de kozijnen. En van de fundering en dakconstructie tot de cv-installatie en het onderhoudsniveau. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe model Taxatierapport Wonen 2021 is de Bouwkundige Opnamestaat. Een uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring waarin je als taxateur of makelaar de woning nauwkeurig en onafhankelijk beoordeelt. Met Valutare stel je eenvoudig en snel een Bouwkundige Opnamestaat op.

Bouwkundig rapport

Een bouwkundige opnamestaat van een woning opstellen kan een tijdrovende klus zijn. Tijdens de taxatie controleer je het huis op eventuele gebreken en achterstallig onderhoud. Je controleert alle elementen die zijn voorgeschreven en lokaliseert, documenteert en fotografeert elk gebrek. Met deze input stel je een bouwkundig rapport op inclusief een raming van de eventuele herstelkosten.

Automatische kostencalculatie

Met Valutare stel je een bouwkundige opnamestaat op in slechts een paar klikken. De software is innovatief en werkt simpel, intuïtief en snel. Alle geregistreerde data en de vooraf bekende elementen van de woning worden alvast ingevuld. Je hoeft alleen maar aan te klikken of het bouwdeel aanwezig is en in welke staat het verkeert: goed, redelijk, matig, slecht of niet-waarneembaar. Ook kun je aangeven of er nader onderzoek nodig is. Foto’s voeg je eenvoudig ter plekke toe. Als je klaar bent, maakt Valutare volledig automatisch een kostencalculatie voor herstel. En om nog meer tijd te besparen: met één druk op de knop verstuur je het hele rapport naar Taxatieweb. Dat voorkomt dus veel dubbel werk.

Wil je zelf ervaren hoeveel tijd je met Valutare bespaart bij het opstellen van een bouwkundige opnamestaat? Probeer onze tool dan gratis en vrijblijvend.

― referenties

Lees wat onze klanten zeggen

Onze klanten beoordelen onze app met een 8.3!

"Fijne applicatie, dat een helder overzicht geeft van de kosten voor bouwkundige gebreken. Goed te koppelen met de software van het NWWI, dus een tijdbesparende factor in ons werkgebied."

Brian Melchert
Register Taxateur

“Goede tool om onderhoudskosten te berekenen en op te nemen in het bouwkundig rapport. Makkelijk in te vullen in heldere invulmogelijkheden. Goed telefonisch bereikbaar bij vragen. Nette afwikkeling.”

Carole van den Bogerd
Makelaar & Taxateur

“Handige tool, zeker bij eigenaar bewoners is het handig om de woning ter plekke door te nemen. Dat scheelt ten eerste verrassingen achteraf (verwachtingen management) en uiteindelijk worden het betere taxaties.”

Amstelstede Makelaardij BV
Makelaardij & Taxateurs